Het is vandaag Internationale Vrouwendag . Dit jaar is het thema: Invloed met Impact. Een thema vol positiviteit , waarin we omdenken in de puurste vorm.
Maar hoe is Internationale Vrouwendag nu eigenlijk ontstaan? We schreven er al eerder een blog over.
Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Deze vrouwen protesteerden tegen de slechte werkomstandigheden in de textielfabrieken. Ook in Europa gingen vrouwen de strijd aan vóór de vrouwenemancipatie en tegen vrouwendiscriminatie . In Duitsland streed de Duitse socialiste Clara Zetkin voor meer vrouwenrechten in haar eigen land. Zij besloot medestanders te zoeken in andere Europese landen en organiseerde een conferentie voor in Kopenhagen. Daar werd het voorstel gedaan om 8 maart uit te roepen tot Internationale Vrouwendag. In 1978 werd de Internationale Vrouwendag door de Verenigde Naties erkend.

Elk jaar wordt er dus een thema verbonden aan Internationale Vrouwendag. Dit jaar denken we vooral na over hoe vrouwen op een positieve manier kunnen zorgen voor verandering. Hoe we het gesprek kunnen aangaan zonder polarisatie.
Omdenken , dus. In de puurste vorm. Doe jij mee?