Bescherm de planeet en blijf modieus verantwoord met de nieuwste creatie van Smati.

Smati introduceert hun nieuwe model automatische paraplu, waarvan de kleur zorgvuldig is gekozen door een creatief bureau in Lyon.

De elegante, chique kleur van deze paraplu past zowel mannen als vrouwen perfect, waardoor je outfit een vleugje elegantie krijgt. De khaki kleur past net zo goed bij de koude strengheid van de winter als bij de lichtheid van de lentebries.

Met een gesloten lengte van 28 cm past deze compacte paraplu gemakkelijk in je handtas of rugzak. En de handgreep? Die is gemaakt van esdoornhout, een natuurlijk materiaal.

Net als alle stormparaplu's van Smati zijn de 8 baleinen gemaakt van glasvezel voor een goede weerstand. Dus laat je niet verrassen door slecht weer.

Met oog voor de planeet is het waterdichte doek van deze paraplu volledig gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Wat is gerecyclede PET? Gerecyclede PET, of rPET, wordt verkregen door plastic flessen (PET) te recyclen en om te zetten in garen en vervolgens in stof.

Hoe wordt deze stof van het paraplu doek gemaakt? PET wordt oorspronkelijk gemaakt van aardolie, wat de natuurlijke hulpbronnen vervuilt als het niet gescheiden en gerecycled wordt. Er is echter een proces waarbij plastic flessen en andere verpakkingen worden verzameld om ze een tweede leven te geven:

Gerecycled plastic (PET) → vermalen → gereinigd → omgezet in granulaatkorrels → gesmolten → uitgerekt tot garen → geweven tot stof → genaaid tot paraplu doek (gerecycled PET). Deze stof komt van gerecyclede plastic flessen en helpt zo aanzienlijk de energieconsumptie en negatieve milieueffecten te verminderen, terwijl er tegelijkertijd eco-vriendelijke paraplu's worden gemaakt. Om je een idee te geven, zijn er 3 flessen nodig om het doek van één paraplu te maken. Dit model is ook verkrijgbaar in 4 andere kleuren om te ontdekken.