Geert van Grappe de Raisins is lid van een ontwikkelingsorganisatie waarbij ze uitwisselt met ondernemende vrouwen uit ontwikkelingslanden. Half mei kreeg ze bezoek van 4 ondernemende dames uit Uganda.

Bij het bezoek van deze ondernemende dames aan Grappe de Raisins hebben wij 4 mooie tassen van reisenthel cadeau gedaan.
Hoe mooi is het om deze stralende vrouwen zo blij te zien met deze prachtige tassen!

Trias ondersteunt vrouwelijk ondernemerschap wereldwijd. Geen betere manier om dit ook in België uit te dragen dan via de WOMED Award Zuid. Samen met Markant vzw en UNIZO reikt Trias deze prijs al sinds 2005 elke twee jaar uit.

Dat vrouwen ondernemen om op eigen benen te kunnen staan, is in vele landen allesbehalve evident. Wat Markant vzw in België doet - vrouwelijke ondernemers erkenning en een duwtje in de rug geven - doen Trias en de partnerorganisaties van Trias wereldwijd.

Daaruit is het idee ontstaan om samen een prijs uit te reiken aan een vrouwelijke ondernemer die behalve een bloeiende zaak uitbaat, ook een belangrijke sociale rol vervult in haar omgeving. De WOMED Award die Markant al verscheidene jaren organiseerde, kreeg er een zusje bij en in 2005 werd de eerste WOMED Award Zuid uitgereikt. Sindsdien is het een tweejaarlijkse traditie, die steeds meer weerklank krijgt, mede dankzij de oprechte steun van koningin Mathilde.

Een uitwisselingstraject

De verkiezing van de WOMED Award Zuid is geen event van één avond. Ze wordt voorafgegaan en gevolgd door een heel traject. Markant gaat telkens voor vier jaar een samenwerkingsverband aan met een partnerorganisatie van Trias. In die vier jaar wisselen de organisaties kennis en ervaringen uit, gaan ze bij mekaars leden op bezoek en versterken elkaar. Elke twee jaar kiest Markant drie finalistes wiens bedrijven bezocht, gewikt en gewogen worden. In de week van de WOMED Award winnares komen de finalistes naar België en bezoeken sectorgenotes hier. Uiteindelijk wordt één van hen uitgekozen als van de WOMED Award Zuid.