De FLSK in suikerrietpapier

Je hebt jezelf getrakteerd op een product uit de FLSK Next Gen-lijn, maar je had niet verwacht dat deze verpakking zo zou zijn: fris, chic design. Op de een of andere manier moderner, minimalistischer. En hoe het aanvoelt onder je vingertoppen!

De verpakking van de FLSK Next Gen onderscheidt zich niet alleen qua uiterlijk en gevoel, maar ook op het gebied van duurzaamheid. In plaats van het vorige FSC Mix karton gebruikt FLSK nu 100% boomvrij materiaal gemaakt van suikerrietpapier.

Waarom is suikerrietpapier duurzaam?

Suikerrietpapier wordt momenteel beschouwd als een van de meest duurzame materialen op de markt. Het komt uit Colombia en is gebaseerd op de cellulose die in suikerriet zit. Ontdek hier wat deze vezel tot een milieuvriendelijk alternatief maakt.

· Suikerrietvezels zijn een bijproduct van suikerproductie: In plaats van de vezels weg te gooien, wordt het suikerrietafval een upcycle product - er is geen extra grond nodig.

· Elke vijfde boom wordt omgehakt voor de papierindustrie: Geen enkele boom hoeft te sterven voor onze verpakking. Dit vermindert de ontbossing - onze belangrijke CO₂-opslagplaatsen. In plaats van, bijvoorbeeld een eucalyptusboom. Na negen lange jaren van groeien, groeit suikerriet in slechts 13 maanden weer terug. Het wordt daarom beschouwd als een snel hernieuwbare hulpbron.

· Recyclage stelt ons in staat grondstoffen in cycli te gebruiken: Suikerrietpapier kan normaal gesproken worden gerecycled via oud papier. Op deze manier ontstaat er geen onnodig afval.

Overigens komen de meeste op bomen gebaseerde papiersoorten ook van verre landen naar ons toe. De Europese bosbouwindustrie kan al geruime tijd niet meer voldoen aan de vraag naar papier.

Leuk! Feiten over de FLSK Next Gen-verpakking gemaakt van suikerrietpapier

· Exclusieve verpakking voor Next Gen: De FLSK-drinkflessen en CUP to go-bekers uit de Essential Series en de ReNature Series in de duurzame suikerrietpapierkoker.

· Zonder optische witmakers of bleekchemicaliën: FLSK laat het suikerrietpapier dat zij gebruiken natuurlijk gekleurd, wat 12,6% energie en 13% water bespaart in vergelijking met gebleekt suikerrietpapier.

· GGO-vrij suikerriet: Het FLSK suikerrietpapier komt uit de Cauca-vallei in het zuidwesten van Colombia en wordt lokaal geproduceerd van genetisch ongemodificeerd suikerriet.