Ruim-je-bureau-op-dag

Vandaag is het ruim-je-bureau-op-dag. Wat? Ja! Deze dag bestaat echt. Een prima dag, zo aan het begin van het nieuwe jaar. Met een frisse start en een opgeruimd bureau het nieuwe jaar in.
Klinkt goed, toch. Een opgeruimde desk is tenslotte een opgeruimd hoofd.
Het creëert rust, zorgt ervoor dat je niet snel bent afgeleid én, ook niet onbelangrijk, je hoeft niet langer te zoeken naar dat ene document of die ene map.
Reken voorgoed af met rondslingerende pennen en paperclips. Stop je zoektocht naar een nieuwe voorraad nietjes. Organiseer alles en houd het opgeruimd.

Maar, hoe pak je dat aan? Wij delen graag wat tips met je.

1. Neem de tijd, plan het in.
Het goed opruimen van je bureau kost zeker wat tijd. Plan het daarom in en neem er écht de tijd voor. Wordt vandaag al in beslag genomen door andere belangrijke zaken? Plan dan een andere dag in. Kies een datum, die voor jou uitkomt en zet een groot kruis in je agenda. Houdt deze dag, of in ieder geval een paar uur, vrij en ga aan de slag.

2. Sorteer, maak stapels en gooi weg.
Begin met het maken van stapels. Maak een stapel met alles wat je sowieso weg kunt gooien. Alle documenten die je ook op de computer hebt staan, kun je vernietigen. Dubbel filen is niet nodig en zorgt vaak voor extra chaos. Maak een stapel met belangrijke zaken en minder belangrijke zaken. Zorg dat je dagelijkse zaken/documenten binnen handbereik hebt liggen. Moet je te lang zoeken naar dagelijkse benodigdheden, dan is je bureau binnen no time weer een bende.

3. Organiseer
Schaf documentbakjes aan en maak een voor jou handige indeling. Kies per bakje een categorie. Leg in het bovenste bakje bijvoorbeeld alle lopende zaken. Leg in het daaropvolgende bakje alle zaken met prioriteit. Kies een bakje voor zaken waarvoor je met anderen moet overleggen, et cetera. Zo heb je alles bij de hand en houd je het overzicht.

Et voilà, jouw bureau is klaar voor het nieuwe jaar.
Ho. Stop. Wacht. Nog één ding: een opgeruimd bureau hoeft géén steriel gebeuren te zijn. Daarom hebben we stijlvolle eyecatchers geselecteerd, die ook nog eens handig zijn. Hebben, hebben, dus!

Benieuwd naar nog meer tips? In onze nieuwste blog delen we tips met je voor een opgeruimd bureau a la Marie Kondo.


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Oh Happy Days.