Reken af met vakantiestress.
Zo ga jij relaxt op reis.

Reken af met vakantiestress: Zo ga jij relaxt op reis.

De zomervakantie komt eraan. Heerlijk even niets doen. Niets? Hoezo niets? Er gaat heel wat aan vooraf, vóórdat je op dat witte strand met palmbomen ligt te bakken. Je wilt het huis spik en span achterlaten, ramen zemen, bloemen en planten genoeg water. En dan die koffer... Heb je alles? Niets vergeten? Niet te veel kilo's? Past 'ie nog dicht? Heb je alle juiste inentingen gehad? Stress, stress, STRESS!
Wij geven je graag wat tips om jouw vakantiestress te verminderen. Want hé, op vakantie gaan is leuk. Echt.

1. Te veel spullen, te weinig kofferruimte?
Maak een inpaklijst. Is alles wat je mee wilt nemen écht nodig? Kun je nog afstrepen? Ik bedoel, 7 paar schoenen is niet echt nodig. Nee. Echt niet. Geloof me.
Rol je kleding op. Het bespaart een hoop ruimte en je kleding kreukt minder snel.

2. Check, Check, Dubbelcheck.
Heb je alles? Ja? Mooi! Dan is het nu tijd om je te verdiepen in je bestemming. Verzamel allerlei informatie over je bestemming, de omgeving, gebruiken en rituelen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

3. Laat het los, laat het gahaan!
Vakantie is er om uit te rusten. Laat het gevoel los dat je 'nuttig' bezig moet zijn. Geef jezelf de tijd om bij te komen van de vliegreis, een eventuele jetlag weg te werken en te wennen aan de andere temperaturen. Trek dus niet gelijk je wandelschoenen aan om die hoge berg te beklimmen. Dat kan morgen ook nog. Of overmorgen. Of...

4. Zekere voor het onzekere.
Stop je waardevolle spullen in je handbagage. Hoewel het steeds minder vaak voorkomt dat luchtvaartmaatschappijen ruimbagage kwijtraakt, bestaat er tóch 'n kleine kans. Neem daarom het zekere voor het onzekere en stop waardevolle spullen zoals je telefoon, tablet en fotocamera in je handbagage. Zo heb je ze altijd bij je. Enne... zo'n tablet of smartphone bij de hand, is ook best handig als je kind het op een gillen zet.

En dan ben je ein-de-lijk op je bestemming. Dat betekent handdoek op die (strand)stoel, drankje halen bij de bar, beentjes omhoog en lekker niets doen. Geniet ervan!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Oh Happy Days.