Vergeet jij jouw klok niet goed te zetten? Vannacht gaat namelijk de wintertijd weer van start en verzetten we de klok een uurtje achteruit. Dat betekent dus lekker 'n uur langer slapen ! Wist je dat veel mensen toch even last hebben van het verzetten van de tijd? We schreven er eerder al een blog over.

Die komende donkere dagen, is niet voor iedereen favoriet. En dat snappen we. De beste tips, die wij je kunnen geven?

1. Luister naar je lichaam.
Alleen jij voelt wat je het beste nodig hebt. Ontbijt op jouw normale tijd en eet gerust 'n boterhammetje meer. Lunch zoals je gewend bent, net zoals met jouw avondmaaltijd. Ga op een voor jou fijne tijd slapen. Televisie uit, telefoon op stil, ogen dicht en slapen maar. Last van gesnurk naast je? Oordopjes bieden uitkomst.

2. Probeer te genieten.
Hoewel dat vast niet altijd lukt, heeft deze wintertijd ook zijn charmes. Denk maar aan de tikkende regen op de ramen, als jij fijn op de bank bij de kachel zit. Dekentje erbij. Warm theetje, lekker snackje. Kaarsjes aan. Zo slecht is het nog niet.

3. Het gaat voorbij.
Echt. Ook al vind je deze tijd niet om door te komen, er is licht aan het einde van deze wintertunnel. Het duurt zo'n vijf maanden, dan kondigt de lente zich al weer aan. Dat is vol te houden, toch?