Op deze door UNESCO vastgestelde internationale wereldboekendag staan we stil bij het belang van goede boeken en bij de taal- en leesontwikkeling. Al sinds 1995 wordt er in meer dan 100 landen aandacht besteed aan de Wereldboekendag.
Vanaf 2002 heeft de organisatie Read to Grow het initiatief op zich genomen om Wereld Boeken Dag ook in Nederland op de kaart te zetten. Zij willen hiermee de schaarste van boeken en taal- en leesontwikkeling in, met name, ontwikkelingslanden op de kaart zetten.
Uiteraard ondersteunen wij dit initiatief van harte!

Daarnaast hebben wij leuke extra's, die het lezen nóg meer tot een feestje maken!
Ken je bijvoorbeeld onze booklights van het kwaliteitsmerk Gingko al?
In gesloten toestand houdt deze slimme Book Light je voor de gek. Met de lasergesneden houten/lederen/linnen stoffen omslag denk je dat het een boek is. Maar eenmaal geopend transformeert hij in een sculpturaal lichtobject dat een prachtige sfeer van warm licht door de pagina's heen uitstraalt. Het geweldige design opent zich tot 360 graden, met de slim verborgen magneten. De mooie zachte TYVEK bladzijden zijn, naast scheurvast, ook waterbestendig en worden verlicht door een duurzame LED-verlichting.
Plof op de bank, klap jouw booklight open en lees dat spannende boek of prachtige roman, ondersteunt door het fijne (sfeer)licht van de Gingko booklight.